Quantcast
 

Instalare Prestashop

Instalarea si actualizarea Software PrestaShop

Cuprins:


* Cerinte de sistem

* Instalarea PrestaShop
* ! Pastrati o versiune de incercare la indemana!
* Update PrestaShop
* Uninstall PrestaShop

Fie ca sunteti un expert sau novice, solutia de e-commerce PrestaShop™ va permite sa creati orice afacere on-line.


Deoarece PrestaShop este accesat prin orice browser Web standard, il puteti gestiona de la orice computer din lume care are acces la Internet.

Actualizati pagina dvs. de pornire, adaugati noi produse, pentru a verifica starea-tot ce ai nevoie este PrestaShop, numele dvs. de utilizator si parola.

Acest ghid Notiuni de baza va vor arata cum sa:


1. Verificati daca se pot satisface toate cerintele de sistem.

2. Sa instalati sau actualizati PrestaShop de pe serverul dvs. de gazduire.
3. Configurati PrestaShop Back Office:
1. Crearea unei teme personale grafic si sa faca modificari la logo-urile si alte imagini.
2. Construieste catalogul dvs. de produse: Import o baza de date de produse, a crea categorii si subcategorii, inregistreaza produsele si imaginile lor, atributele, si caracteristici.
3. Instalarea si configurarea modulului de plata.
4. Configurare alte elemente, cum ar fi costurile de transport, monede, impozite, o notificare de e-mail-uri, si limbi.
5. Selectati ce produse pentru a afisa pe pagina de start ca produse noi, Top Sellers, si Featured Products.
4. Deschideti magazinul dvs. de Web!

Cerinte de sistem


Inainte de a descarca sau de a instala ceva, ai nevoie de a oferi o casa pentru magazinul tau online PrestaShop.

Acest lucru inseamna ca trebuie sa se afle pe un server Web.

Indiferent de serviciu de gazduire utilizati trebuie sa aiba urmatoarele componente instalate pe server-ul dvs.:

* Linux, Unix, sau Windows

* Server Apache Web
* PHP 5.0 sau mai nou. (Este posibil sa trebuiasca sa activati PHP 5 la serviciul dvs. de gazduire.)
* MySQL 4.1.14 sau mai nou,

Instalati PrestaShop


Acum, ca aveti componentele necesare instalate pe serverul dvs. de gazduire, exista câteva lucruri ce trebuiesc verificate inainte de a instala software-ul PrestaShop de e-Commerce.


1. Desi nu este necesar, noi va recomandam sa creati o baza de date pentru magazinul dumneavoastra, sau sa folositi baza de date desemnata de catre compania dvs. de gazduire.

2. Porniti functionalitatea GD Library. Pe o instalare implicita a PHP, GD Library este oprit. Instructiunile standard Windows sunt:
1. In directorul radacina al folderul PHP, deschide fisierul php.ini.
2. Decomentati extinderea liniei = php_gd2.dll (la aproximativ jumatatea fisierului, in mijlocul listei lungi de extensii), prin eliminarea;
3. Reporniti servicii.
3. Descarca solutia software de e-commerce.
4. Unzip arhiva ZIP PrestaShop oriunde pe unitatea hard disk.
5. Incarcati continutul (nu folderul propriu-zis) din dosarul PrestaShop / la directorul radacina (de exemplu, http://www.mysite.com/) a serverului dvs. de gazduire prin intermediul FTP. Puteti sa incarcati, de asemenea, fisierele intr-un subdirector care le-ati creat (de exemplu, http://www.mysite.com/prestashop/), daca doriti sa va pastrati pagina dvs. de pornire radacina separata.
6. In timp ce tu ai FTP-ul conectat la serverul dvs. de gazduire web, asigurati-va ca urmatoarele foldere PrestaShop au permisiuni "scrie" (de asemenea cunoscute ca "chmod 777"), dar nu se aplica aceste permisiuni recursiv (pentru subfolderele lor) :

/config

/upload

/download

/Tools/smarty/compile

Apoi, asigurati-va ca urmatoarele foldere au permisiuni "scrie" si sa aplice aceste permisiuni recursiv (pentru a subfolderele acestora):

/img

/mails

/modules

/Themes/PrestaShop/lang

/translations


7. Intr-un browser Web, lansarea de instalare prin adaugarea a instala la spre URL-ul magazinului dvs. (de exemplu, http://www.mysite.com/prestashop/install).
8. La finalizarea vrajitorului PrestaShop Installer, utilizeazati software-ul dvs. FTP pentru a naviga la folderul /PrestaShop. Acolo, sterge dosarul /install si a redenumeste folderul /admin (de exemplu, / admin123 sau, chiar mai bine, / xyz789). Acest lucru este necesar din motive de securitate. In cazul in care mai târziu ati uitat numele de-ati dat folderul /admin, aveti posibilitatea sa confirmati numele acestuia, prin intermediul browser-ul dvs. FTP.

Felicitari! Instalarea este acum completa.


Conectati-va la Back Office PrestaShop si incepeti sa completati in catalogul dvs. de produse si configurarea setarilor pentru a se potrivi gusturilor si nevoilor dumneavoastra.


Nota: in mod regulat copii de rezerva ale bazei de date, in mod ideal, pe calculatoare diferite, in caz de probleme legate de hardware sau de securitate.

Pastrati o versiune de testare la indemâna!

Dupa ce ati terminat de creat magazinul asa cum doriti, dar inainte de deschiderea acestuia oficiala pentru public, noi va recomandam sa instalati o versiune de test pe computerul personal (folosind wamp pentru Windows, MAMP pentru Mac, sau LAMP pentru Linux) sau in alta parte pe serverul dvs. de gazduire.


Aceasta a doua versiune va fi util ca o pre-mediu de productie in care puteti efectua toate modificarile dvs. viitoare pentru a stoca online PrestaShop, fara a afecta versiune live. In acest fel, in cazul in care o eroare va apare, magazinul dvs. Live ramâne neschimbat.


Nota: Aceasta metoda este doar pentru modificarea fisierelor PrestaShop numai. Nu utilizati o versiune de testare a bazei de date SQL.


Dupa ce ati confirmat ca versiunea de test functioneaza asa cum ar trebui, copiati versiunea de test pe versiunea live. (Este cel mai bine sa faca acest lucru dupa orele de utilizare de vârf.)


Update PrestaShop1. Pentru a salva traduceri-ul tau, in curenta dvs. Back Office>> Instrumente>> Traduceri, export, fiecare limba, folosind instrument built-in de Export.

2. Prin intermediul admin al serverului bazei de date creati o copie de rezerva a bezei de date.
3. Prin intermediul FTP, in dosarul PrestaShop de pe serverul dvs. de gazduire (de exemplu, http://www.mysite.com/prestashop/), creati o copie de rezerva a folderului curent PrestaShop si redenumindu-l (de exemplu, http://www.mysite .com/prestashop_old/).
4. Descarcati cea mai recenta versiune a PrestaShop e-Commerce solutie software.
5. Unzip noua arhiva ZIP PrestaShop oriunde de pe unitatea hard disk.
6. Incarcati prin intermediul FTP PrestaShop noul dosar aflat in folderul PrestaShop dezarhivat (si nu dosarul propriu-zis) la un nou director PrestaShop (de exemplu, http://www.mysite.com/prestashop/).
7. Daca ati modificat anterior continutul /mailuri (/mails) personalizate, copiati continutul copiei de rezerva a / mailurilor la noul folder /mailuri (/mails).
8. Copiati continutul copiei de rezerva a folderului /img pentru a construi noul folder /img.
9. Daca ati avut adaugat si alte module suplimentare pentru versiunea dvs. implicita PrestaShop, copiati modulele adaugati din copia de rezerva /modules pentru a construi noul folder /modules.
10. Daca ati avut instalate unele module care tin de configurare a acestora in interiorul unui fisier (in loc de baza de date), cum ar fi modulul editorial (care utilizeaza fisierul editorial.xml pentru a stoca continutul dvs.), va trebui sa le copiati din copia dvs. de rezerva pentru a pastra folderul curent (de exemplu, "/modules/editorial/").
11. Daca ati avut modificat anterior fisierul .htaccess adaugati continutul vechi la cel cel nou .htaccess, dar inlaturati toate informatiile duplicat. Nu inlocui unul cu celalalt.
12. Daca este cazul, copiati subfolder personalizat teme (de exemplu, /themes/mythemes) din copia de rezerva /themes pentru a construi noul folder parinte /themes.
* Nota: Daca ati facut modificari la tema implicita in sine (nu este recomandat, va rugam sa consultati Crearea unei Theme personalizate pentru procedura corecta), rularea updater va sterge, prin urmare, modificarile. Pentru a recupera schimbarile pe care le-ati facut pentru tema implicit, trebuie sa creati un folder nou personalizat theme (de exemplu, /theme/mythemes) si apoi se transfera in continutul folderului cu vechea tema implicita situata in copia de rezerva a PrestaShop.
13. Copiati fisierul settings.inc.php din folderul de backup/config pentru a construi noul folder /config.
14. Intr-un browser Web, lansarea de instalare prin adaugarea /install pentru URL-ul magazinului dvs. (de exemplu, http://www.mysite.com/prestashop/install).

Nota: in mod regulat trebuiesc create copii de rezerva ale bazei de date, in mod ideal, pe calculatoare diferite, in caz de probleme legate de hardware sau de securitate.


Uninstall PrestaShop

PrestaShop este foarte usor pentru a dezinstala:


1. Opriti serverul de web si a bazei de date pe care PrestaShop este instalat.

2. Stergeti dosarul PrestaShop (sau numele pe care a dat-o dupa instalare, daca ati redenumit-o) de la directorul curent al serverului dvs. de Web (in general, "www").
3. Stergeti baza de date PrestaShop.

AVERTISMENT: Veti pierde toate informatiile referitoare la clientii dvs., comenzi, facturi, si a produselor.


 

Cereti o oferta gratuita de pret pentru proiectul dumnevoastra si noi o sa va trimitem o oferta personalizata de web design in cel mai scurt timp !

 

Ne puteti contacta Telefonic la nr.0731 390 575  sau prin  formularul de contact


You are here Instalare Prestashop

Parteneri

ProDirector.netDirector Web

Megapedia DirectorWebDesign by FlaDesign. ro Top66 Statisticidirector web gratuit

Promovat de Director Web optimizare webAdauga site in top online calculatoare internet design web

 

 

Ave?i întreb?ri sau ave?i nevoie de ajutor ?

       CLICK AICI !